Duurzaam Tintelingen

 

Op het gebied van ‘eigen keuze geschenken’ is Tintelingen met afstand marktleider in Nederland. We voelen ons daarom verantwoordelijk voor onze invloed op de wereld. Door onze kritische duurzaamheidsbril weten onze klanten zeker dat werknemers kunnen kiezen uit een écht waardevol assortiment, met zo min mogelijk impact op de omgeving. Hoe dat zit? Van assortimentselectie tot geefmoment: duurzaamheid staat bij ons centraal. We nemen je graag mee in onze werkwijze.

 
 

Van assortimentselectie tot geefmoment: duurzaamheid staat bij ons centraal

Direct bestellen
 
 

Groene selectie

Onze webshop bestaat uit 1.500 producten: van praktische geschenken tot cadeaukaarten en van dagjes weg tot luxe cadeaus. Onze inkopers selecteren niet alleen de leukste belevingen en presentjes, maar staan ook stil bij het duurzaamheidsaspect. Ze stellen leveranciers vragen als: uit welke materialen bestaat het product? Waar wordt het product geproduceerd? Zo zijn single used plastics voor ons een afknapper en kiezen we bij voorkeur voor productie in Nederland of Europa. Ook heel belangrijk: hoe duurzaam is het transport? Hoe voller de container, hoe beter.

 
 
 
Door onze werkwijze kunnen we klanten bedienen die een 100% duurzaam aanbod willen
 

Volledig duurzaam aanbod mogelijk

Wij houden het niet bij één leverancier, maar blijven net zo lang zoeken tot we de meest duurzame hebben gevonden. Soms gaat dat ten koste van onze marge, maar dat vinden we niet erg. Door onze werkwijze kunnen we namelijk klanten bedienen die een 100% duurzaam aanbod willen. Van geproduceerd in Nederland, tot producten die in elkaar zijn gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 
 
 
 

Gerecyclede verpakkingen

Om het milieu te ontlasten, voegt Tintelingen zo min mogelijk verpakkingsmiddelen toe aan producten. Mochten we toch een eigen verpakking nodig hebben, dan gebruiken we al jaren verzendzakken van 100 procent gerecycled plastic. Die zijn overigens ook herbruikbaar voor de retourzending. Een resultaat waar we trots op zijn? In 2021 gebruikten we 5,1 procent minder verzendzakken dan in het jaar ervoor (terwijl het aantal verzendingen juist toenam met 8,9 procent). In de toekomst verwachten we dat deze trend aanhoudt.

 
 
 
 

Duurzame werkplek

Een groene werkplek vinden we belangrijk. Het kantoor van Tintelingen is ondergebracht bij Sligro Food Group in Veghel. In ons (gasloze) kantoor gebruiken we alleen LED-verlichting en werken we papierloos. Verder liggen op het dak 650 zonnepanelen en kunnen tien voertuigen tegelijk elektrisch laden. In onze kantine vind je verder twintig stoelen die zijn opgeknapt in een sociale werkplaats of zijn gemaakt van PET-flessen. En al onze kartonnen koffiebekers (dat zijn er veel!) worden na gebruik verwerkt tot toiletpapier en hygiënedoekjes voor in onze eigen toiletruimtes.

 
 

Wilt u ook een uniek kerstcadeau geven aan uw medewerkers? Of bent u op zoek naar een persoonlijk cadeau voor andere momenten in het jaar? Neem dan contact met ons op.

Nog meer weten?
 
  • Ruim 1500 geschenken, giftcards, belevenissen en goede doelen
  • Gepersonaliseerde verpakking en webshop
  • Zowel Nederlands als Engelstalig beschikbaar
  • Digitale of contactloze bezorging mogelijk
  • Al vanaf 15 euro per Tinteling