Chocomel met marshmallow sneeuwman

Met dit recept kan iedereen een feestelijke traktatie maken! Leuk om uit te voeren en ook nog eens heerlijk om op te eten.. Versier de chocolademelk met een marshmallows prikker van sneeuwmannetjes, en smullen maar.

Ingrediënten:

  • 1,5 liter Chocolademelk
  • 12 kleine stukken Marshmallows
  • 10 Zoute stengels (pretzel stokjes)
  • ½ Melk chocolade
  • Twee kookpannen/Au bain-marie pannetje

Pak een klein kookpannetje en verwarm op een lage pit de chocolademelk. Verwarm naast de chocolade melk ook de ½ melk chocolade reep Au bain-marie. In de tussen tijd kan je alvast beginnen met het maken van de marshmallows. Vergeet niet af en toe bij de chocolade te kijken en eventueel door te roeren.

Per sneeuwman heb je drie (kleine stukjes) marshmallows nodig, rijg deze met de zoute stengels aan elkaar.
Van de zoute stengels maak je ook de armen en benen, dit door je door de zoute stengel door te breken (zie afbeelding).

Zodra de chocolade is gesmolten, kun je de ogen, mondje, en knoopjes erop versieren met de gesmolten melkchocola. Het handigste is om hiervoor een satéprikker te pakken, met een satéprikker kan je de sneeuwman makkelijker versieren en daarnaast netjes en secuur werken.

Giet nu de chocolade melk in je mooiste mok en leg hier de marshmallow sneeuwman op.

Geniet ervan!

Gerelateerde Berichten