Voor bij de borrel
Begint de avond met een borrel? Serveer dan deze feestelijke hapjes. Ze staan binnen enkele ogenblikken op tafel en zo blijft er genoeg tijd over om gezellig mee te borrelen.
Toastjes met camembert en vijgen
Ingrediënten:
- Camembert
- Ronde toastjes
- Vijgen (gedroogd of vers is beiden mogelijk)
- Honing
- Peper
Stappen:
1. Verdeel de toastjes over een plankje
2. Beleg de toastjes met een stukje camembert
3. Snijd de vijgen in plakjes en leg deze vervolgens op de camembert
4. Voeg aan elk toastje wat honing toe en besprenkel deze tot slot met peper
Stokbrood met ricotta en blauwe bessen
Luid de avond gezellig in met een drankje en een hapje! Dit hapje is makkelijk te maken, heerlijk in combinatie met een glas bubbels én ziet er, niet geheel onbelangrijk, ook feestelijk uit! De ingrediënten zijn simpel, maar bij elkaar erg verrassend.
Ingrediënten:
- Stokbrood
- Ricotta
- Basilicum
- Blauwe bessen
- Peper en zout
Optioneel:
- honing
Stappen:
1. Snijd het stokbrood in plakjes
2. Breng een laagje ricotta aan op de plakjes
3. Leg hierop 2 blauwe bessen en garneer met een basilicum blaadje
4. Bestrooi de plakjes met wat peper en zout
5. Tot slot kan er nog aan ieder plakje wat honing worden toegevoegd voor een extra zoete smaak