Verruiming werkkostenregeling

 

Ben je werkgever en wil je je werknemers een extraatje geven? Dan hebben we goed nieuws voor je! Op Prinsjesdag werd namelijk bekend dat de vrije ruimte in de WKR, de werkkostenregeling, verruimd wordt. Dat klinkt misschien ingewikkeld, dus wij leggen het even aan je uit.

 
 

Verruiming WKR betekent extra budget voor een mooi geschenk

Want die werkkostenregeling, wat is dat precies? Het is bedoeld voor werkgevers die onbelaste vergoedingen kunnen geven aan hun werknemers. Dat hoeft niet werkgerelateerd te zijn. Het mag bijvoorbeeld ook gaan om een abonnement bij een sportschool of een eindejaarsgeschenk.

 

Het percentage voor werkgevers met een totale loonsom van maximaal 400.000 euro ligt op dit moment op 1,7 procent. Manager bij Tintelingen, Marc Fleskens: ‘Heb je bijvoorbeeld acht werknemers in dienst en een totale loonsom van twee ton?’, aldus Marc Fleskens (manager Tintelingen). ‘Dan komt dat neer op een bedrag van 3.400 en omgerekend 425 euro per werknemer. Zonder dat je daar loonbelasting over betaalt!’

 
 
 
 

Vanaf 1 januari 2023 verandert het percentage van de WKR. Dit stijgt naar 1,92 procent. Dat klinkt misschien als niet zoveel, maar dat is bij het eerdere voorbeeld al een stijging van 440 euro in totaal. En dus 55 euro per werknemer extra om te besteden. Marc: ‘Een fors bedrag, dat dus bijvoorbeeld kan worden uitgegeven aan een mooi geschenk. En hoe leuk is het om je werknemer extra gewaardeerd te laten voelen?’ Wij denken in elk geval graag met je mee!