Vier duurzame successen van Tintelingen

 

Bij Tintelingen zijn we heel bewust van onze milieu-impact. Waar het kan, zetten we stappen om onze CO2-footprint te verkleinen. Ook klanten weten ons om die reden steeds beter te vinden. Wat we zoal doen?  

 
 

Sinds 2019 gebruiken we verzendzakken van 100 procent gerecycled plastic.

Duurzaam Tintelingen
 
 

Verzendzakken van 100 procent gerecycled plastic

Jarenlang gebruikten we verzendzakken van 70 procent gerecycled plastic. Maar dat kon beter. Sinds 2019 gebruiken we verzendzakken van 100 procent gerecycled plastic. Daarmee zijn we voorloper in de markt. Wist je trouwens dat we het liefste helemaal geen verpakking toevoegen? In dit blogbericht lees je er meer over.

 
 

Zo min mogelijk karton

Mocht er toch iets verpakt worden, dan wordt in slechts 2,9 procent gekozen voor karton. En dan ook alleen als het echt niet anders kan (omdat ze niet in een verzendzak passen). Het produceren van gerecycled karton kost namelijk veel meer energie dan het produceren van gerecycled plastic zakken. Bovendien zijn dozen nooit 100 procent gevuld, dus je verstuurt ook altijd een gedeelte lucht. Zonde van de ruimte in een bestelbus, toch?

 
 
 
 

In gesprek met leveranciers

Zonder extra verpakking verzenden, dat doen we het liefste. Het is dan wel belangrijk dat de originele product verpakking sterk genoeg is om zonder schade vervoerd te worden. Soms is dat nog niet het geval. Dan gaan we altijd het gesprek aan met de leverancier. We stellen de vraag: kunnen jullie de verpakking aanpassen, zodat het product voor Tintelingen al gereed voor verzending is? Vaak leidt dat tot mooie resultaten, zoals voor al onze producten van Mepal. Die verzenden we altijd zonder verzendzak of doos!

 
 

Zoveel mogelijk in Europa geproduceerd

In 2021 was 35 procent van ons totale geschenkassortiment geproduceerd in Nederland of Europa. Maar wist je dat er ook duurzame producten uit Azië komen? In ons assortiment vind je bijvoorbeeld ook Fairtrade-producten uit China. Toch is ons streven om uiteindelijk 60 procent van ons assortiment dichtbij huis te laten produceren. We verminderen daarmee transportbewegingen en stimuleren lokale en regionale economieën.

 
 

Toekomstige stap: verzenden met papier?

Onlangs hebben we zendingen met papieren zakken getest, de meest duurzame optie in de wereld van verpakkingen. Helaas waren deze zakken (nog) niet sterk genoeg. Door de razendsnelle ontwikkelingen op dit vlak verwachten we dat papier binnenkort wél sterk genoeg is. In dat geval is verzenden met papier een volgende stap in onze verduurzaming.