• Zand koekjes bakken

Zandkoekjes

Wil je iets leuks gaan doen met de kinderen of heb je
gewoon zin in koekjes? Met dit eenvoudige recept kan iedereen koekjes bakken! Leuk om te doen en ook nog eens heerlijk om op te eten. Versier de koekjes met de kinderen voor een feestelijk effect. Ook leuk voor in kerstboom!

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter (kamertemp.)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

Tip

Je kunt de koekjes eventueel glazuren en/of versieren voor een feestelijk effect.

Bereidingswijze

Zeef de bloem en doe deze in een kom met de boter, suiker, vanillesuiker en zout.

Snijd de boter met twee messen in stukjes. Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van.

Zet het deeg afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestuif het werkblad met bloem.

Rol het deeg uit tot een lap van een halve cm dik.
Maak er figuurtjes van. Leg deze met een onderlinge afstand van 2 cm op de bakplaat.

Bak de koekjes in het midden van de oven
in 20 minuten goudbruin.